2015. december 1., kedd

Colleen Hoover - Tarryn Fisher: Never Never

Író: Colleen Hoover , Tarryn Fisher
Cím: Never Never
Sorozat: Never Never 1.
Kiadó: Hoover Ink
Oldalszám: 160
Moly: 95%
Goodreads: 4,20
Megjelenés éve: 2015

Fülszöveg:
Best friends since they could walk. In love since the age of fourteen.
Complete strangers since this morning.He'll do anything to remember. She'll do anything to forget.

Értékelésem:
Colleen Hoover nálam már többszörösen bebizonyította, hogy remek író és megéri minden művét elolvasni, mert igazán ki tudja készíteni az ember lelkét. Tarryn Fishertől még nem olvastam, bár van magyarul megjelent könyve is. Innentől kezdve nem kérdéses, hogy olvasnom kell a könyveit.

A fülszöveg nem túl beszédes, nem is tudtam mire számítsak. Aztán szembetaláltam magam egy

olyan bizarr alapszituációval, hogy huhhhaaaaaa. Mi a franc? Két főszereplőnk, Charlie és Silas semmire sem emlékeznek. De ezt szó szerint vegyétek. Még azt sem tudják mi a nevük, hol laknak, kik a barátaik és a családtagjaik. Arra igen hamar rájönnek a célzásokból, hogy ők egymással járnak/jártak, így az sem marad sokáig titok, hogy egyikük sem emlékszik. 

Elkezdik kikutatni, hogy mi történhetett velük, mindenhol keresik az apró jeleket, ott is ahol kevésbé kellene. Hamar rájönnek, hogy Charliet szinte mindenki utálja, de különösen Silas apja. Kutakodásuk során fény derül arra, hogy az szüleik üzlettársak voltak, és nem akarok spoilerezni, egyikük nagyon rosszul járt. 
Közben fény derül néhány információra a kapcsolatukról, hát.... sajnáltam szegényeket. 

A történetről sok mást már nem szeretnék írni, mert nem akarom a könyv poénját lelőni, de annyit elárulok, hogy brutális függővége van, tényleg olyan, ami azonnal kívánja a folytatást. (Én még kicsit halogatom, de pár hétnél tovább biztosan nem.)

A könyv legjobb szereplője egyértelműen Silas. Nem esik kétségbe, nem zárkózik el semmi elől, ami

a megoldáshoz elvezetne és közben még Charlieval is foglalkozik. Ez volt amúgy a könyv leg.. nem is tudom, hogy mondjam, legmeghatározóbb, legszerethetőbb része, hogy Silas még így emlékek nélkül is tudja, mennyire szeretheti Charliet, és mennyire meg akarja ismét szerezni - és ez neki a legfontosabb. 
Valamelyest Charlie viselkedését is megértem. Lehet, hogy ha  azt tapasztalnám, hogy mindenki utál és romokban az életem én sem akarnék feltétlen emlékezni mindenre. Az már kicsit jobban zavart, hogy Silast is mennyire görcsösen próbálta megtagadni, holott ő is ugyanúgy érezte, hogy összetartoznak. 

Összességében nagyon megérte elolvasni ezt a kis szösszenetet, bár talán jobb lenne, ha egy könyvben lenne a 3 rész.  Olvassátok ti is, minimális angol tudás is elég hozzá, gyakorlásnak is tökéletesen megteszi :)

Kedvenc szereplő:
Silas
Kedvenc rész: Amikor a Tarot kártyákat vetik - nagyon izgalmas volt. 

Extrának pedig néhány kedvcsináló idézet: 

„I don't care what our real first kiss was,” he says. „That's the one I want to remember.”
When we lock eyes, I feel like I'm meeting a brand new side of her. A side of her without resolve. A vulnerable side. A side that's allowing herself to feel something. I want to grin and ask her how it feels to be in love, but I know teasing her in this moment would piss her off and she'd walk away and I can't let that happen.
"You think you can make me like you again?” 
I look over at her and give my head the slightest shake. “No. I’m gonna make you fall in love with me again."

Pontszám: 4,5/5





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése