2015. december 29., kedd

Tracy Brogan: Crazy Little Thing - Egy kis őrültség

Író: Tracy Brogan
Eredeti cím: Crazy Little Thing
Sorozat: Bell Harbor 1. 
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 356
Moly: 87%
Goodreads: 3,78 
Eredeti megjelenés éve: 2012 

Fülszöveg: 
Sadie Turner nem irányításmániás, csak… rendszerető. Amikor egy hűtlen házastárs romba dönti Sadie kifogástalanul tiszta világát, Sadie összecsomagolja a gyerekeit, hogy a nyári szünetet a nagynénje tóparti házában töltsék. Reméli, hogy a pihenés és feltöltődés mellet lehetősége lesz férfiaktól – minden férfitól – távol összeszedegetni élete széthullott darabjait. Azonban a hóbortos Dody nagynéninek más tervei vannak: elhatározta, hogy elintéz Sadie-nek egy kis kalandot Desmonddal, a szexi új szomszéddal. 
Magas, napbarnított, izmos – és még a gyerekeivel is nagyszerűen bánik – Desmond Sadie legszörnyűbb rémálma. Biztos van valamilyen hibája – elvégre férfi – így Sadie megfogadja, hogy távol tartja magát tőle. Ám ahogy a nyári nap ragyogva halad az égen, úgy lobban lángra a vonzalom köztük és az élet, amit Sadie olyan nagyon próbál egyszerűbbé tenni, csak egyre bonyolultabb lesz… de talán pont egy kis káosz az, amire Sadie-nek szüksége van, hogy a jövőjét és a szerelemről szőtt álmait újra rendbe tegye.

Értékelés: 
Igazából ez az a könyv volt számomra, ami lehet csak rossz időpontban kapott el, mivel kijelenthetem, hogy ez egy igazi strandra való nyári olvasmány. 

A könyv első részét rettenetesen untam.. Megismerjük az elvált nőcinket, Sadiet, természetesen meg tudjuk, hogy az exférje egy hatalmas seggfej, meg milyen gonosz meg satöbbi... Tipikusan így kezdődik minden könyv ami elvált nőkről szól. Ott van emellett a rideg anya, aki elítéli a lányát a válás miatt (hopika, az nem baj, hogy ő is elvált a férjétől, de a lánya hogy meri megtenni... hallatlan!) , illetve egy kedves testvér, aki telefonbeszélgetések miatt többször feltűnik a történetben. 
Sadie természetesen megvan győződve arról, hogy az összes pasi a sátán küldöttje, és már attól kiakad, hogy az unokatestvérei ott lesznek a nyáron vele egy házban. What ?? Komolyan ?? Ilyenen akad ki, hogy szakállszőr lesz a mosdóban.... Nos khm.... Nem kedveltem Sadiet... :)) 
Dody egy dilis nő, rettenetesen idegesítő, de amúgy nagyon szerethető. Mint fentebb a fülszövegből kiderül, össze akarja hozni Sadiet a parton futó férfival, akit eleinte csak úgy ismerünk, hogy " Futó Férfi". Nos ő nem más, mint az helyettesítő orvos, akinek persze át is kell mennie, mert természetesen Dody beveri a fejét... Innentől kezdve kezd kialakulni a Desmond, az orvos és Sadie kapcsolata szépen lassan. Közben sok-sok más is történet... exférjjel veszekednek, exférj elviszi a gyereket hétvégére blabla.... Ami fontosabb momentum az az, hogy az egyik unokatesóval - Fontainnel, aki homoszexuális - egy kis vállalkozásba kezdenek mivel Sadie NAGYON JÓ RENDRAKÓ. Na ezen el kellett méláznom pár percet... Professzionális rendrakóként fog dolgozni.... JESSZUSOM ! :D 
Fontaine egyébként egy nagyon pozitív karakter volt, nagyon kedveltem. A másik unokatesó, Jasper, pedig tipikusan az a pasi akibe belezúgnék, ha élőben találkoznánk. :D 
Volt egy pont a történetben, ami nagyon tetszett, akkor jópár oldalon át fenntartotta az érdeklődésem, de ez hamar abbamaradt. Zajlanak az események, főhőseink szép lassan egymásba gabalyodnak. Egy kis dráma itt, egy kis félreértés ott. Rengeteg a felesleges, a történetet nem előremozdító részlet, történés. 




A történetben amúgy nincs sok romantika... Inkább az áll a történet középpontjában, hogy Sadie hogy építi ki a bizalmat ismét a férfiak felé - eléggé rossz és idegesítő módon - illetve a családi élet szépségeit mutatja meg a történet. Desmond nem rossz karakter amúgy, de olyan szinten eltúlozva a tökéletes férfit ábrázolja a személyisége - amilyen nincs - hogy végig egy Ken babát képzeltem magam elé. Sadie nagyon nagyon idegesítő. Ami felhúzza ezt a történetet egy kicsit, azok a szerethető, aranyos mellékszereplők és a kellemes környezet.

Humorban bővelkedő, kedves olvasmány amit én biztos, hogy soha többet nem akarok majd a kezembe venni, mert még százezer ugyanilyen van a piacon. A sorozatot sem fogom folytatni, bár őszintén szólva nem is látok rá nagy esélyt, hogy majd kiadják. Strandra vagy rosszabb napokra azért nem rossz ez a könyv.

Kedvenc szereplő:
Fontaine
Kedvenc rész: Amikor a stégen ivós játékot játszanak, és Desmond nagyon berúg. :)

Értékelés: 3/5 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése